tiistai 1. syyskuuta 2015

Suuttuvatkohan he?

Suurin syy, miksi emme tarpeettomasti puhu asiasta läheisillemme, on lapset. Haluamme käsitellä asian heidän kanssaan ensin ja omalla tavallamme. Senkin jälkeen, kun olemme lapsillemme kertoneet, haluamme vaikuttaa, milloin ja millä tavoin heidän kuullen asiasta puhutaan.

Diagnoosin varmistuessa urologi oli sanonut, että leikkaus tapahtuu noin viikon päästä. Sitten selvisikin, että ensimmäinen vapaa aika leikkausta edeltävään TT-kuvaan on yli viikon päästä. Olin pettynyt ja tiedän, että entistä stressavammalta tilanne olisi musta tuntunut, jos mun olisi täytynyt kovin monelle asiasta vielä tiedottaa. Sairaudesta kertominen velvoittaisi meitä pitämään asiasta tietävät ajantasalla. Tämä on yksi syy lisää, miksi olemme toistaiseksi päättäneet olla levittämättä tietoa sairaudesta tarpeettomasti.

En tiedä, kestäisinkö nähdä läheisteni surua juuri nyt. Suuttuvatkohan he, jos saavat joskus tietää, ettemme heti kertoneet? Ystäväni kyllä sanoi, että rakkaitani harmittaisi, jos tietäisivät, kuinka paljon tälle kertomisella olen päätäni vaivannut. Kirjoitin tämän rakkaitani varten, siltä varalta, että ajatukseni sumenee, enkä osaa selittää ratkaisuamme myöhemmin enää edes itselleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti